PILATES

El Mètode Pilates, és un sistema d’entrenament físic inventat a principis del segle XX per l’alemany Joseph Pilates basant-se en els seus coneixements de diverses especialitats com la gimnàstica, la traumatologia, el ballet o el ioga.

Els exercicis es basen en moviments controlats, molt conscients i coordinats amb la respiració, amb la finalitat de crear un cos harmoniós, coordinat, musculat i flexible. Mitjançant la seva pràctica, la ment va prenent consciència de les capacitats, limitacions, fortaleses i debilitats del cos per tal de millorar l’estat físic i mental. És un esport molt tècnic, on la correcta execució dels diferents elements que componen cada exercici és més important que el nombre de repeticions o sèries.

La respiració pura també té un paper primordial en el mètode. Els resultats de la seva bona pràctica són molt significatius: una major capacitat pulmonar i una millor circulació sanguínia són els primers objectius perseguits, per traduir-los més tard en força, flexibilitat, coordinació mental i postura correcta.

També treballem els diferents exercicis amb aparells
( “aros”, gomes, pilotes…). Al final de la classe sempre es fa relaxació.

pilates1 pilates2